Vitare tänder

Vitare tänder än vad man har naturligt är något de flesta skulle vilja ha. Det är därför inte överraskande att massvis med pengar spenderas på olika produkter som sägs ge oss just vitare tänder varje år i vårt land, men visste du att du faktiskt inte nödvändigtvis måste spendera massvis med pengar på sådana produkter, utan att det faktiskt finns en del hemmaknep som man kan ta till också, ibland med saker man redan har hemma, för att få vitare tänder?

Några av de mest populära hemmaknepen är:

Att gnugga jordgubbar över tänderna

Perfekt att testa under sommaren, då man ändå ofta har jordgubbar hemma. För att testa detta är allt du behöver göra att skiva en

jordgubbe, t.ex. i mitten och sedan föra innerdelen av jordgubben (den saftiga delen, då det är just jordgubbssaften som sägs bidra till vitare tänder) över dina tänder. Ju mer ofta du kan göra detta, desto mer vitare tänder kan du räkna med, påpekar man på gulatänder.com.

Att gurgla munnen med kokosolja

Detta är ett lite nyare trick, eftersom kokosolja är en relativt ny trend. Men genom att gurgla med kokosolja, precis som man gurglar med saltvatten när man är förkyld, exempelvis, kan man också få vitare tänder om man gör det flera gånger under en viss period. Dock är det viktigt att man inte gurglar under allt för kort tid, utan minst 10 minuter per gång är ett måste för att det ska ge någon effekt.

Att tillverka en citron-bakpulverssörja

Både citron och bakpulver kan nämligen ”slipa” tändernas yta, och därmed få dem att se vitare ut. För att tillverka denna ”kräm” tar du ett par teskedar bakpulver och lägger till så pass mycket citronsaft (färsk eller på flaska) att det blir en slags kräm som du kan stryka över tänderna för att bleka dem. Även detta bör du göra flera gånger i sträck för att du ska kunna se en effekt.

Trots att detta är ett mycket effektivt sätt att få vitare tänder på vill vi även nämna att vissa drar sig för att göra detta, då de har hört att detta skulle skada emaljen på tänderna. Huruvida detta stämmer eller inte råder det dock delade meningar om, så vi vill inte ta ställning till detta i sig, utan endast nämna att denna diskussion förekommer så att du själv kan ta ställning till vad du tycker om det.

 

Bonustips!

Har du inget emot att köpa en ny tandkräm (detta är ju trots allt något man ändå måste göra regelbundet), kan vi även tipsa om att det faktiskt finns särskilda tandkrämer som innehåller en liten mängd blekmedel som hjälper dig att få vitare tänder, utan att du ens märker av det, då du istället för den tandkräm du brukar använda annars helt enkelt börjar använda en blektandkräm.