Löshår

Att sätta i löshår i det egna håret kostar en hel del, så givetvis vill man bli väldigt nöjd när man gör detta. Det är dock inte alltid som det är så lätt att göra rätt när man sätter in löshår för första gången, så för att hjälpa dig undvika vanliga fel och misstag kommer här några smarta råd för alla som ska sätta in löshår för första gången:

Gör inte en hårförlängning om du inte har råd med bra löshår

Dåligt löshår kommer nämligen att se slitet ut tidigare, och ser även mindre naturligt ut, vilket gör att man kanske inte blir lika nöjd, åtminstone om det är en mer naturlig look man är ute efter. Därför är det bäst att vänta med att göra en hårförlängning tills man har råd med bra löshår, även om det kanske innebär att man får vänta lite längre på att göra detta.

Se till så att det går att skaffa hårvårdsprodukter som passar löshåret du skaffar

Genom att sköta om det med rätt produkter från början kommer du nämligen att hålla löshåret i gott skick längre, och slipper därför ta ut löshåret allt för tidigt. Olika sorters löshår kräver olika sorters produkter, så se till så att det går att hitta produkter som just du kommer att behöva ganska lätt innan du utför en hårförlängning.

 

Låt ett proffs göra jobbet

Mycket mer än vad man tror kan nämligen gå fel om man experimenterar med löshår på egen hand, eller t.ex. låter en kompis som tror att han eller hon vet vad man gör göra det. För det bästa och mest hållbara resultatet är det därför en god ide att låta ett proffs sköta det hela, även om det innebär en högre kostnad.

Finns det många proffs att välja mellan för en hårförlängning där du bor kan det även vara en god ide att läsa på lite om de olika alternativen du har innan du gör ditt val.

 

Sätt inte i för mycket hår

Framför allt inte om du vill att slutresultatet ska se naturligt ut, för allt för mycket hår har en tendens att se mindre naturligt ut, och kan dessutom vara svårt att bära upp, eftersom det gör huvudet tungt, och kan därför även göra att man t.ex. får ont i nacken. Även om det kan kännas lockande att sätta i massvis med superlångt hår när man väl gör en hårförlängning, kan det därför vara en god ide att undvika detta.