Håravfall

Att många som börjar tappa hår kan tänka sig att ta till väldigt drastiska åtgärder för att motverka detta är fullt förståeligt, då detta kan vara ett stort trauma i många fall. Många av de mer drastiska metoderna är dock inte bara dyra, utan kan även ha vissa biverkningar och det är dessutom inte säkert att de ens funkar. Därför kan det innan man väljer att göra något mer drastiskt åt problemet vara värt att prova lite mer naturliga sätt för att motverka håravfall.

Några sådana populära åtgärder eller håravfallsbehandlingar, som inte är vare sig extrema eller dramatiska är bland annat:

Att endast använda naturliga och milda hårvårdsprodukter

Konstgjorda och starka hårvårdsprodukter, framför allt olika stylingprodukter som man har i håret hela dagen kan nämligen göra att håret faller av, om man har dem i håret hela tiden. Vet du med dig att du använder sådana produkter väldigt ofta rekommenderar vi därför att du försöker byta till något mer naturligt istället.

Att se till så att man får i sig tillräckligt av alla viktiga vitaminer och mineraler för håret

Framför allt B vitamin, protein samt järn, som är viktiga för hårets hälsa och välbefinnande. Får man inte i sig tillräckligt av dessa är det därför vanligt att man drabbas av håravfall. Du kan få i dig mer av de ämnen du lider brist på antingen genom att lägga om dina kostvanor, eller genom att ta kosttillskott.

Att som kvinna se till så att hormonnivån hålls på en stabil nivå

Detta kan åstadkommas genom att se till att alltid ta p-piller eller genom att aldrig ta dem, eftersom ständiga förändringar vid användandet av dessa leder till kraftiga förändringar i hormonnivåerna.

Att hålla en stabil vikt

Framför allt allt för snabb viktnedgång kan nämligen leda till håravfall, så är det så att man bantar eller gör något annat för att gå ned i vikt, bör man se till så att man inte går ned i vikt allt för snabbt. Även med tanke på annat än bara håravfall är detta förstås bra, så man vinner mycket på detta.

Att se efter om några av de mediciner man tar regelbundet kan orsaka håravfall

Och i så fall givetvis försöka hitta alternativa mediciner att ta istället. I många fall finns detta nämligen, och många relativt vanliga mediciner, som man inte skulle kunna tro orsakar håravfall gör faktiskt det, t.ex. olika anti-depressiva och blodförtunnande mediciner.